Директни полети от София до Белград през 2014 г.

Очаква се "Еър Сърбия" и "Далмейшън" да открият редовни линии съответно от столицата на Сърбия, и от столицата на Хърватия - Загреб, до летище София, прогнозира изпълнителният директор на летище София Христо Щерионов

256 ~ 1 мин. четене

Директни полети ще свържат София с Белград и Загреб през лятото на 2014 г., прогнозира изпълнителният директор на летище София Христо Щерионов пред "Стандарт". Очаква се "Еър Сърбия" и "Далмейшън" да открият редовни линии съответно от столицата на Сърбия - Белград, и от столицата на Хърватия - Загреб, до летище София.

Щерионов и екипа му се завърнаха от участие в международния форум за развитие на авиационните връзки в Лас Вегас, САЩ. Това е едно от най-големите авиационни събития в света, което се провежда ежегодно, и в което летище София традиционно участва.

"За нас беше особено наложително да участваме, за да се опитаме да привлечем нови авиокомпании", обясни Щерионов. "Причината е, че още преди занимаването ни за форума беше ясно, че "България ер" предпочете "Суиспорт" да извършва наземното обслужване на самолетите й, така че трябваше да търсим компенсация", каза Щерионов.

"Най-ценна за нас беше възможността за директни контакти с много авиокомпании. Проведохме ползотворни срещи, включително с компании като "Чайна Саутърн". След срещите сме много обнадеждени от летния сезон "Ер Сърбия" и "Далмейшън" да открият линии и да изберат нашия наземен оператор да обслужва самолетите им", каза Христо Щерионов.

Полети от София до Белград и Загреб няма от години, а на пътниците се предлага да трансферират през Виена. Това струва много време и пари, затова между тези столици се пътува най-вече с коли и автобуси.

Подкрепи Economic.bg