Днес стават ясни победителите в конкурса "Кмет на годината"

Церемонията по награждаването ще се излъчи по БНТ от 22 часа

88 ~ 2 мин. четене

Днес е големият финал на конкурса "Кмет на годината", организиран от Портала на българските общините Kmeta.bg. Тази вечер ще станат ясни имената на победителите във всяка една от деветте категории на конкурса. Награждаването на най-успешните градоначалници ще се състои в курортен комплекс Албена. Церемонията ще се излъчи в 22 часа по БНТ.

Победителите в надпреварата на Kmeta.bg бяха избрани чрез онлайн гласуване на сайта на конкурса - konkurs.kmeta.bg. То стартира на 23 септември и приключи в 00:00 часа на 12 октомври. Номинирани за спечелване на призовете в деветте категории бяха всички 264 управници на общини в страната. Те се състезаваха в категориите:

- Успешно привличане на инвестиции
- Успешно усвояване на евросредства
- Благоустрояване на градска среда
- Развитие на туризма
- Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца
- Опазване на природата
- Поддържане и развитие на спорта в града
- Кмет на гражданите*
- Кмет на годината

Победителите в осем от категориите са посочени от самите градоначалници, които можеха да посочат най-успешния според тях колега, гласувайки в онлайн платформата с предварително получени потребителско име и парола. Носителят на титлата "Кмет на гражданите" е избран чрез гласовете на над 200 хиляди потребители от цяла България.

Победителите в конкурса ще получат специално изработени кристални статуетки, както и грамоти. Награждаването на "Кмет на годината" се провежда по време на годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България, тази вечер, от 20 часа в курортен комплекс "Албена".

Медийни партньори на инициативата на Kmeta.bg са БНТ, БНР, телевизия Bulgaria on air, агенция "Фокус", списание "Икономика" и икономическият сайт Economic.bg.

Подкрепи Economic.bg