До седмица дават заплати в ОЦК

6142 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов и социалният министър Тотю Младенов пристигнаха в Кърджали, за да разговарят с работниците от Оловно-цинковия комбинат.  

 

Борисов отказа каквото и да било изявления, преди да види как върви раздаването на помощите. 

 

След като излезе от службата “Социално подпомагане” Борисов каза: “Надявам се да съумеем да завършим преговорите на банките кредиторки със собствениците и да има нов мениджър, който да управлява предприятието и то отново да стане печелившо. Днес и вчера ми задават въпроси и се занимавам с частно предприятие и частни банки заради вас. Правим всичко необходимо да сме солидарни с вас. Живот и здраве, в края на седмицата, която идва, ще дойдем при вас с взето решение да се платят и заплатите”, предаде НоваТВ.

 

Премиерът подчерта, че има надежда, че ще правителството ще съумее да защити позицията си, че по-добрият вариант и за банките кредиторки е да работи предприятието и да си върне 300-те милиона дълг.  

 

Работниците ще получат и по 325 лева от Агенция "Социално подпомагане". Помощта бе договорена с областния управител Иванка Таушанова и социалния министър Тотю Младенов, който придружава премиера в Кърджали. От нея ще могат да се възползват и онези служители, които са напуснали завода, но все още не са им изплатени обезщетенията. Общо 122-ма са регистрираните в Бюрото по труда, съкратени или напуснали, бивши работници от Оловно-цинковия комбинат. Много от металурзите вече получиха парите, предаде бТВ.

 
Подкрепи Economic.bg