Дончев: Финансовата стабилност е успех за Дянков

Не бих приел пост в служебния кабинет, каза министърът в оставка по усвояване на евросредствата

172 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Безспорно качеството на Симеон Дянков е финансовата стабилност. Това каза министърът в оставка по усвояване на евросредствата Томислав Дончев в ефира на Нова телевизия. "Дянков понесе тежките негативи и стана лицето на финансовата стабилност. Това не беше одобрявано от всички, но безспорно е най-големият му успех", каза той.

"Не бих приел пост в служебния кабинет", добави Томислав Дончев. Той обясни, че в оставащите няколко дни на сегашния кабинет, ще свърши максимално много работа, за да има плавен преход. "Аз имам отбор, кауза, мисия и мисля да се боря за доверието на гражданите", каза той.

Според министъра в оставка на протестите е имало най-различни хора с най-различни искания. "При протестиращите имам шпицкоманди, имаше и хора, които не са обвързани с партии, имаше хора, които са излезли заради сметките и отънелите си джобове. Някои искания обаче няма как да се изпълнят", каза той.

Според него обае исканията за прозрачност за напълно основателни. "В 2/3 от случаите няма каквото и да е основание и изискване за секретност. Затова няма как това искане на протестиращите да не ми е симпатично", добави Дончев.

Той обаче е на мнение, че някои от най-радикалните изисквания на протестиращите няма как да бъдат изпълнени, защото в средносрочен план "на България ще и излезе скъпо".

Подкрепи Economic.bg