Хакери нападнаха Microsoft

Компанията става поредната жертва, след като преди това пострадаха Facebook, Apple и Twitter

276 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Американският софтуерен гигант Microsoft е станал жертва на хакерска атака, пише Bloomberg. От компанията обясниха, че част от компютрите й са били заразени със зловреден софтуер, а кибератаката е била подобна на тези, които бяха насочени срещу Facebook и Apple.

"Няма доказателства, че потребителите са били засегнати", е обявено в официалния блог на компанията. "Някои от техниките са били същите, като тези документирани от другите компании. Разследването продължава", пише още там.

През последните дни са били атакувани над 40 компании, сред които освен Facebook и Apple, е и мрежата за микроблогинг Twitter. Неофициално се смята, че атаките идват т групи от Източна Европа, които се опитват да откраднат правителствени тайни, пише още Bloomberg.

"Този вид атаки не са нови за Microsoft и другите компании, като ние трябва да установим източника и да му противодействаме", пише в блога си Microsoft.

По-рано през тази седмица Apple обяви, че някои от Mac-овете в компанията са били инфектирани чрез сайта на разработчиците на софтуер за iPhone. Преди това Facebook се оплака, че няколко лаптопа са заразени, след като са посетили сайт за разработка на мобилни приложения.

Подкрепи Economic.bg