Павлова: Има опасност за магистралите

Аз имам своите притеснения за приемствеността при инфраструктурата, каза регионалният министър в оставка

84 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-важните задачи пред Лиляна Павлова, ако бе станала вицепремиер, щяха да са спешната ревизия и анализ на договорите в енергетиката - на ЕРП-тата, и на държавните дружества. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в ефира на TV7.

Като втората си най-важна евентуална задача Павлова отчете икономиката. "Финансовата политика беше много силна, но когато стабилизирахме държавата, трябваше повече да засилим бизнеса", обясни тя. "Беше необходимо да си променим подхода към чуждите инвеститори, оттам щяха да тръгнат повече работни места, да се намали безработицата", изброи тя.

Регионалният министър в оставка обясни още, че от вчерашното изказване на президента Плевнелиев е сметнала, че той е дал стабилна заявка, че онова, което трябва да бъде проверено и довършено, ще бъде направено и от служебния кабинет.

"Обещаните от ГЕРБ довършени до края на мандата магистрали обаче остават под въпрос", изрази опасения още Павлова. По думите й в едно служебно правителство логично администрацията започва да работи по-бавно, да се ослушва какво ще се случи, кой ще бъде новият министър.

"Има риск за магистралите и той е от много гледни точки", обясни тя.

Лиляна Павлова се притеснява още и ако евентуално ГЕРБ загуби на изборите, а на власт дойде нова Тройна коалиция. "Аз имам своите притеснения за приемствеността при инфраструктурата", заяви тя и припомни, че социалистите вече са казали приоритетите при свое управление, но в тях не е имало инфраструктура.

"Ние се стремим да спечелим доверието на хората и да спечелим на изборите", увери обаче тя.

Подкрепи Economic.bg