Тече срещата на организаторите на протестите

В Сливен се събраха представители от 35 града в България

140 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Срещата в Сливен на техническите организатори на протестите срещу монополите започна с подписване на декларация, че присъстващите не са членове на политическа партия. Четирима организатори са били изгонени с полиция от срещата, по молба на останалите заради партийна принадлежност.

Срещата продължава и в момента. Има представители на протестиращите от 35 града, сред които Велико Търново, Шумен, Стара Загора, Добрич, Бургас, Варна, Русе, София, Благоевград, Пловдив, Дупница, Сандански, Горна Оряховица, Самоков, Хасково и др.

Всеки от присъстващите е попълнил декларация с трите си имена и ЕГН и дали има принадлежност към партийна организация. Тези, които имат членство в партия, бяха призовани да напуснат сградата. На нея ще станат ясни конкретни искания и начините на провеждане на по-нататъшните протести на гражданите.

"В последния един месец аз се гордея, че съм българин. Такова единство, разбирателство и такава взаимопомощ България не е виждала от години. Всички сте усетили вече, че държавният апарат не се задейства. Днес ние или ще тръгнем напред, или ще се провалим с гръм и трясък", заяви един от организаторите пред Дарик. "Нека днес пренебрегнем егото си, нека бъдем единни, нека днес бъдем България!", настоява той.

Преди началото на срещата бе съобщено, че има хора, които се опитват да разделят протестиращите и според организаторите това е станало, след като президентът Росен Плевнелиев е съобщил, че ще приеме лица от протестиращите.

Бе коментирано и изявлението на президента, че ще присъства на протеста в неделя в София. Организаторите заявиха, че не са против, но искат да се осигури охрана, тъй като се притесняват, че ще има провокатори на митинга, където се очаква да присъстват над 20 000 души. "Провокаторите няма да бъдат от нас", категорични са те.

Протести утре ще има в над 40 града в страната, тъй като "София не е България".

След приключването на срещата ще бъдат оповестени взетите решения.

Подкрепи Economic.bg