Dr. Dre влиза в управлението на Apple

Според няколко издания, назначаването му ще бъде официално обявено по време на Световната конференция на разработчиците, която ще се проведе в началото на юни

Малко след като стана ясно, че Apple е на път да купи музикалната компания Beats Electronics в сделка за $3,2 милиарда, неназовани източници, запознати с преговорите, посочват, че основателите на компанията Джими Йовин и рапърът Dr. Dre ще постъпят на работа в Apple, изпълнявайки ключва управленска длъжност, съобщава Аppleinsider. Изданието дори споменава поста на изпълнителен директор, но засега информацията не е потвърдена от нито една от страните.

Според музикалното издание Billboard пък, назначаването им ще бъде официално обявено по време на Световната конференция на разработчиците, която Apple ще проведе в началото на юни. Изданието допълва, че Йовин ще отговаря за музикалната стратегия на Apple, осъществявайки важната връзка на компанията с музикални лейбъли и издатели.

Както е известно, ако новото придобиване на Apple се осъществи, това ще бъде най-голямата покупка на производителя на iPhone досега. Сумата от 3,2 млрд. долара е едва малка част от над 150-те млрд. долара в брой и инвестиции, с които разполага Apple.

Beats Electronics се бори на два фронта в момента. Те предлагат слушалки от висок клас за потребителите, а компанията наскоро пусна и услуга за стриймване на музика в САЩ.  Покупката от страна на Apple ще даде на компанията достъп до моден бранд, конкуриращ се с компании като Spotify, Rdio и Deezer.

Коментари: 0