Единствените 10 смартфона, които си заслужават в момента

Business Insider е класирал най-добрите устройства на пазара

228 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

На фона на свитото потребление в глобален мащаб, конкуренцията между производителите на смартфони става все по-ожесточена. Досега основни играчи на пазара бяха iPhone, Android и Nokia, след като преди няколко дни беше представена операционната система BlackBerry 10, можем да кажем, че има нов играч на сцената. Business Insider е класирал най-добрите устройства до момента.

Изданието обновява класацията си всеки месец, като използва различни критерии - дизайн, хардуер, софтуер, избор на съдържание и цена.


10. Samsung Ativ Odyssey

Телефонът не е кой знае какво и определено не е най-добрият Windows Phone телефон. Устройството обаче може да бъде намерено на много изгодни цени, което го прави много добър избор предвид функциите, с които разполага.


9. iPhone 4S

Въпреки че този модел на Apple вече е на над една година, телефонът дава пълен достъп до всички екстри, предоставяни от компанията. Като цяло iPhone 4S ти предоставя това, което и iPhone 5, но на половин цена.

8. Nokia Lumia 920

Моделът, на който Nokia разчита да я извади от кризата. Телефонът е първият с операционната система Windows Phone 8. Телефонът определено не е толкова лек и тънък, колкото iPhone например, а някои дори го определят като "тухла", но определено си струва.

7. Samsung Galaxy Note II

Телефон и едновременно таблет - за кратко "phablet". Устройството е ненадминато в своя клас и големият интерес го доказва. Ако желаете огромен дисплей - 5.5 инча, това е вашият телефон.

6. LG Optimus G

Смартфонът е един от най-мощните на пазара в момента. Не е от най-красивите, но наистина крие огромна мощ "под капака".

5. HTC Windows Phone 8x

На този етап експертите са на мнение, че това е най-добрият телефон, използващ последната мобилна операционна система на Microsoft.

4. HTC One X+

Още един представител на тайванската компания. Почти идентичен е с предшественика си HTC One X, но е с по-мощен процесор и повече памет. Освен това телефонът може да бъде намерен на много изгодна цена.

3. HTC Droid DNA

Това е първият телефон, който може да възпроизвежда 1080p HD видео. Устройството има голям 5-инчов дисплей, но въпреки това не изглежда абсурдно голям. Може да се каже, че това е най-добрият телефон на HTC в момента.

2. Google Nexus 4

След месеци с проблеми при доставките, телефонът вече е достъпен на пазара и то на много прилична цена. Телефонът обаче има един основен недостатък - не може да е свързва с LTE мрежа (4G), което го ограничава откъм скорост на предаване на данните.

1. Samsung Galaxy S III

Това според експерти е най-добрият телефон с Android, който може да бъде купен в момента. Има най-добрия дизайн, най-добрия екран и най-добрите характеристики на софтуера, в сравнение с другите Android устройства. Освен това цената му е доста по-ниска от тази на iPhone, което го прави идеален избор.

Подкрепи Economic.bg