Електрически велосипед ще доставя вода в пустинята

Фернандо Окана - спонсорът на проекта Honda 1+ има за цел изработването на дизайна за велосипед, който може да пренася голямо количество вода и не изисква големи усилия

Повече от 1 милиард хора по света нямат достъп до прясна и чиста питейна вода и поради това им се налага да се примиряват с опасно замърсени източници или да предприемат дълго пътуване, за да си осигурят чиста вода.

Проектът „Вода на колела", чрез използването на специални електрически велосипеди може би ще помогне в известна степен на хората от тези райони да си доставят необходимото количество от животворната течност, пише HiComm.

Фернандо Окана, спонсорът на проекта Honda 1+, има за цел изработването на дизайна за велосипед, който може да пренася голямо количество вода и не изисква големи усилия от човека, който го управлява.

Рамата на Honda 1+ е със специална форма, в която има място за побирането на три 20 литрови туби. Тези места може да се ползват и за друг товар. Електрическият велосипед е евтин и лесен за изработване, може да се ремонтира лесно и бързо, което е изключително подходящо за жителите на бедните села в централна Африка.

Коментари: 0