Facebook закрива мейл услугата си

Повечето хора не са използвали техният имейл адрес в социалната мрежа

92 ~ 1 мин. четене

Социалната мрежа Facebook се отказва от три-годишния си проект за имейл услуги, който даваше на потребителите "@ facebook.com" имейл адреси. Промяната ще се случи в началото на март. След това мейлите, изпращани до адрес @ facebook.com, ще бъдат пренасочвани към личната поща на потребителя.

От Facebook не посочват подробна аргументация за стъпката, но заявяват, че "повечето хора не са използвали техният Facebook имейл адрес".

Потребителите, които не са въвели основен имейл, няма да получават съобщенията, които са били изпратени до @facebook.com пощата им. Тези, които не искат да получават съобщения от този акаунт, могат да деактивират опцията за препращане от настройките на профила си.

Социалната мрежа представи имейл адресите "@facebook.com" през 2010 г., като искаше да го превърне в обща дестинация за мейл кореспонденцията на потребителите и техните лични съобщения. През 2012 г. компанията се опита да наложи услугата по-агресивно, като направи мейл акаунта си основен за всеки потребител на Facebook, което не се хареса от хората.

Facebook така и не успя да развие напълно услугата. Основен канал за комуникация остават личните съобщения и коментарите под публикациите.

Подкрепи Economic.bg