Фандъкова и Василев търсят начини за справедливо отчитане на парното

Това е начинът да се възстанови доверието в "Топлофикация, твърди енергийният министър

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет Асен Василев търсят начини за по-справедливо отчитане на изразходваната топлоенергия. На среща между двамата са били обсъдени възможностите това да се случи, става ясно от съобщение на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). Фандъкова и Василев са разговаряли и за промените в Наредбата за топлоснабдяване, които да гарантират реален отчет на ежемесечното потребление на топлинна енергия.

Енергийният министър и столичният кмет са се договорили за създаването на работна група, в която от МИЕТ ще участват експерти юристи, за решаване на тежките проблеми на "Топлофикация София".

Групата ще трябва бързо да обсъди възможностите за сключване на индивидуални договори с потребители, които имат хоризонтална сградна инсталация. Предстои работната група да разгледа и направените от учени от Техническия университет, потребителски и граждански организации предложения за технически решения в тази посока. 

"Справедливото отчитане на изразходваната топлоенергия е от решаващо значение за възстановяване доверието на потребителите в Топлофикация", каза след срещата Асен Василев.

Подкрепи Economic.bg