Foxconn строи фабрика за 40 млн. долара в Пенсилвания

Производствената мощност на компанията, която сглобява iPhone, ще разкрие още 500 работни места в Харисбърг

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Foxconn Technology Group - базираният в Тайпе производител на смартфона iPhone на американския технологичен гигант Apple Inc, планира да инвестира 40 млн. долара в щата Пенсилвания. Така от Foxconn искат да се присъединят към други производители, които имат желание да произвеждат в САЩ, предаде Bloomberg.

Foxconn ще инвестира 30 млн. долара през следващите две години. Средствата ще се вложат в изграждането на производствени мощности за високотехнологични стоки, сред които компоненти за телекомуникационно оборудване и интернет сървъри, става ясно от думите Тери Гоу, основател и председател на борда на директорите на Foxconn. Останалите 10 млн. долара ще се заделят във фонд, от който ще се финансират научни изследвания в университета "Карнеги Мелън" в Питсбърг.

Инвестицията на Foxconn ще е в производствена база в Харисбърг - столицата на Пенсилвания. От изявление на компанията става ясно, че във фабриката ще бъдат разкрити 500 работни места. Foxconn вече има производствена база в града, където работят около 30 души.

Подкрепи Economic.bg