Fujitsu с планове за мащабно преструктуриране

Компанията ще съкращава ежегодните си оперативни разходи със 150 млн. евро

224 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Технологичният гигант Fujitsu Technology Solutions (FTS) обяви плановете си за мащабно преструктуриране и промяна на бизнес програмата си, предава Reuters.

Компанията има намерение да направи мащабна рационализация и да балансира портфолиото на своите водещи продукти и решения. Целта е повишаване на рентабилността, по-ефективното координиране на изследванията, разработките, доставките и производството.

От FТS са си поставили за цел да съкратят ежегодните оперативни разходи със 150 млн. евро. Една от мерките за свиване на харчовете е съкращаването на персонал - стъпка, която трябва да получи съгласието и на профсъюзите. В компанията работят повече от 13 хил. души.

Fujitsu е доставчик на инфраструктурни решения за големи корпорации, предприятия от малкия и средния бизнес, както и за домашните потребители. В стратегическите направления на организацията, влизаща в състава на Fujitsu Group, са разработките на различни продукти, решения и услуги - от настолни системи до такива за центрове за данни и услуги по управлението на IT инфраструктури.

Подкрепи Economic.bg