Германска компания инвестира 43 млн. лв в България

Behr-Hella Thermocontrol ще произвежда уреди за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили и камиони

3980 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Германската компания Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) ще инвестира в България 42.5 млн. лв., съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). BHTC ще изгражда у нас ново предприятие и развоен център за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили и камиони.

Проектът ще се реализира на територията на Икономическа зона София - Божурище върху терен от 70 дка. Предвижда се строителството да започне още през второто тримесечие на тази година, а заводът да заработи през пролетта на 2014 г. В предприятието ще бъдат разкрити около 350 нови работни места.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев ще връчи сертификат клас А на германската фирма. Церемонията е утре, 30 април 2013 г. от 8.30 часа в сградата на МИЕТ на ул. "Славянска" 8. Сертификатът ще бъде получен от управителите на фирмата Андреас Тойнер и Томас Шулте.

Подкрепи Economic.bg