Пускат първите 11 спални вагона

Процедурата за издаването на разрешение за въвеждане в експлоатация на останалите 19 вагона продължава

Снимка: БГНЕС

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Първите 11 от общо 30 спални пътнически вагона тръгват от утре, 30 април, съобщиха от Министерството на транспорта. До края на днешния работен ден те ще получат разрешение за въвеждане в експлоатация от Изпълнителна агенция ДЖелезопътна администрация". Три от тях са за превоз на лица с намалена подвижност.

11-те вагона ще бъдат включени към съставите на редовните влакове съгласно разписанието на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД.

Процедурата за издаването на разрешение за въвеждане в експлоатация на останалите 19 вагона продължава. Те ще преминат също през пробна експлоатация, за да се докаже, че покриват необходимите технически и функционални изисквания.

Припомняме ви, че на 11 април служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев провери изпълнението на процедурата за издаване на разрешение за въвеждане в експлоатация на новите вагони. Тогава той пое ангажимент вагоните да получат разрешение за експлоатация до края на месец април и пътниците да могат да ги ползват за предстоящите Великденски празници.

Коментари: 0