Google даде близо $1 млрд. за Waze

Компанията е придобила още 15 компании през първото полугодие на 2013 г

Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Google обяви официално цената , която са заплатили за придобиване на израелската компания, стояща зад създаването на навигационното приложение Waze. Гигантът се е изръсил с 966 млн. долара, информира CNet. Сумата стана ясна от доклада за тримесечието, който интернет гигантът подаде към Американската комисия по ценните книжа и борсите.

„Очаква се с придобиването да подобри изживяването на нашите потребители, предлагайки информация за трафика в реално време в рамките на ежедневните им нужди от навяигация”, коментираха от компанията.

След битка с Facebook и Apple, които бяха заинтересовани от възможностите на Waze, Google успя да грабне апетитното приложение, което следи поведението на регистрираните в него потребители-шофьори на пътя, като им показва най-добрите маршрути за пътуване при натоварения градски трафик.

Wazе не е единствената компания, закупена от гиганта през тази година. Google придоби още 15 компании през първото полугодие на 2013 г, сред които Makani Power, Behavio и Wavii. Google  е заплатил за тях общо 344 млн. долара.

Коментари: 0