HTC и Facebook разработват общ смартфон

Все още, обаче няма официално данни кога можем да очакваме представянето на подобно устройство на пазара

В интернет се появиха резултати от бенчмарк тестове, които за пореден път потвърждават, че НТС си сътрудничи с Facebook в създаването на нов смартфон и се оказва, че кодовото име на устройството е Opera UL. Данните бяха публикувани от pocket-lint и също така разкриват, че премиерата на смартфона „вече е отложена“ от двете компании, съобщава Digital.bg.

Все още, обаче няма официално данни кога можем да очакваме представянето на подобно устройство на пазара, но вероятно това ще стане през 2013г. В същото време бенчмарк резултатите ни хвърлят повече светлина и върху част от техническите спецификации на Opera UL. Смартфонът ще разполага с дисплей, поддържащ резолюция от 1280х720 пиксела и ще работи с Android 4.1.1 OS.

Устройството ще се захранва и от двуядрен 1,4GHz процесор на Qualcomm, който ще се допълва от Adreno 305 графичен чип. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да разберем повече подробности за предстоящия модел на НТС.

В момента всички водещи мобилни платформи на пазара: Android 4.1 OS, iOS 6 и WP8 OS включват дълбока интеграция на Facebook и ще бъде любопитно да видим как компанията планира да диференцира Opera UL от конкурентните продукти.

Коментари: 0