Хедж фондовете залагат на ръст на бензина

Фючърсите не спряха да се повишават през август

68 ~ 1 мин. четене

Хедж фондовете в САЩ са повишили залозите си за ръст цените на бензина до 3-месечен връх, с което доведоха до рекорд стойността на горивото в почивния ден в САЩ заради Деня на труда, пише Bloomberg. Агенцията се позовава на данни на Комисията по търговия с фючърси и деривати. В основата на бичите залози са ураганът Айзък, който бушува около Мексиканския залив и смъртоносният взрив, който затвори най-голяма нефтена рафинерия във Венецуела.

Мениджърите на хедж фондовете са увеличили нетните си дълги позиции, в който залагат на ръст в цената на бензина, с 3% през седемте дни, приключващи на 28 август, сочат данните на американския регулатор. Това е най-високото ниво след седмицата приключила на 1 май.

Бензиновите фючърси са добавили 22% към цената си спрямо най-ниската си стойност, достигнаха през юни. Миналата седмица цената достигна 4-месечен връх, след като бяха затворени платформи в Мексиканския залив.

"Всички са настроени доста бичи", коментира Стефан Шорк, президент на базираната в Пенсилвания The Schork Group Inc. "Имаме недостиг на мощности за производство на бензин, а освен това видяхме и ръст в цената на петрола", защити повишението Шорк.

Фючърсите на бензина с доставка през септември са увеличили стойността си с 2% през миналата седмица и с 6,6% през август.

Подкрепи Economic.bg