Nokia пуска нова версия на Lumia 610

Устройството е с кодовото име "Glory

3602 ~ 1 мин. четене

Финландският производител на мобилни телефони Nokia разработва нова версия на смартфона Lumia 610. Очакванията са компанията да представи устройството с кодовото име "Glory" на специално събитие, което е насрочено за 5 септември 2012 г., информира digital.bg. В интернет сега се появиха част от спецификациите му. Освен това се очакват и новите WP8 OS смартфони на някогашният производител №1.

Данните разкриват, че Lumia Glory ще разполага с 4-инчов дисплей и ще работи с Windows Phone 7.8 OS. Усройството ще бъде фокусирано към ниския клас и ще се захранва от 800МHz процесор, а от компанията са интегрирали в него и 256 МВ oперативна памет. Очаква се официалните му продажби да стартират през празничния сезон в края на годината и ниската цена, на която ще бъде достъпен да се превърне в най-атрактивната му характеристика.

По този начин новото устройство на Nokia няма да бъде анонсирано на специалното събитие, което ни очаква на 5 септември. По-скоро компанията ще акцентира върху новите си WP8 OS устройства, които се разработват под имената Lumia 820 и 920.

Подкрепи Economic.bg