Хиляди са на улицата срещу кабинета „Орешарски“

Триъгълникът между Министерски съвет, Народното събрание и Президентство е пълен с протестиращи

132 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

За четвърти пореден ден хиляди хора се събраха пред Министерски съвет, за да искат оставката на кабинета "Орешарски". Точният брой на протестиращите не е ясен, но триъгълникът между Министерски съвет, Народното събрание и Президентство е пълен.

Хората продължават да прииждат, като протестиращите са на различни възрасти. Спряно е движението на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и бул. "Цар Освободител", както и по бул. "Дондуков" при Министерски съвет. Сградите на правителството и Народното събрание на ларгото са оградени с метални заграждения, разположена е полиция и жандармерия.

Протестиращите освиркват сградата на Министерски съвет. Както и предишните дни се скандира "оставка", "мафия", "червени боклуци". Издигнати са плакати, на които пише "Станишев и Орешарски продажници", "Нов изборен закон!" "Не на мафията!".

Хората са категорични, че не ги задоволява отстраняването на Делян Пеевски като председател на ДАНС и искат оставката на целия кабинет. Няма доверие, че това правителство ще работи в интерес на хората, след като прави такива назначения, по такъв начин. Присъстващите масово не смятат, че срещата на премиера Пламен Орешарски с протестиращи и неправителствени организации по някакъв начин ги ангажира и тях.

Коментари: 0