Христосков предлага затвор за неплащане на осигуровки

Събират консултативния съвет за пенсионна реформа

Христосков предлага затвор за неплащане на осигуровки
160 ~ 1 мин. четене

Служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков ще предложи отново да бъде въведено криминализиране на неплащането на социалните осигуровки. Неговите впечатления са, че данъчните се съсредоточават повече върху събираемостта на данъците, а не толкова на осигуровките. Това обяви самият той тази сутрин пред БНТ.

Вицепремиерът съобщи, че до края на седмицата ще започнат заседания на Консултативния съвет по пенсионна реформа, с цел изготвянето на различни варианти, които ще бъдат предложени на следващото правителство. В съвета няма да има политици, за да не се политизира темата, допълни Христосков.

Даваме си сметка, че за два месеца и половина не може да се свърши някаква съществена работа и да преобърнем негативните тенденции по много проблеми – в това число безработица или да направим всичко необходимо в пенсионната реформа, но можем да дадем старт на едно добро начало, коментира той.

По темата “Мизия” той обясни, че 325-те лева, отпуснати от правителството, са неотложна помощ за най-необходимото. Това не е същинската помощ и обезщетение, което те ще получат за загубеното си имущество и разрушените си домове. Около 1150 човека ще имат право на неотложна помощ. До петък на 522 души бяха изплатени тези помощи. Другото, от което се нуждаят хората там, са работници, които да помогнат за възстановяването на нормалния живот, както и дезинфектанти.

Коментари: 0