Инвеститор иска да уволни Дел от Dell

Карл Айкан притежава 4.52% от компанията и съвсем наскоро стана член на най-големия външен инвеститор в Dell - Southeastern Asset Management

Един от сериозните инвеститори в технологичната компания Dell – милиардерът Карл Айкан, сподели в интервю, че ако му бъде позволено, ще уволни главния изпълнителен директор и създател на компанията Майкъл Дел, предава Kaldata.

Айкан разкри, че идния понеделник ще номинира 12 нови директора за борда на компанията и, ако желанията му бъдат изпълнени, ще се опита да освободи от длъжност Дел. "Той повече няма да ръководи компанията," закани се инвеститорът. "Не че имам нещо против Дел. Сигурен съм, че е добър човек. Но вече живеем в един нов свят", допълни Айкан.

Инвеститорът притежава 4.52% от компанията и съвсем наскоро стана член на най-големия външен инвеститор в Dell - Southeastern Asset Management, които са претенденти за купуването на компанията. Специалната комисия на борда на Dell обяви, че анализира внимателно предложението на Айкан, част от което е споменатото по-горе номиниране на нови 12 директора.

Желанието на Айкан да острани Дел е логично, защото един от най-силните претенденти за купуването на компанията е именно главният й изпълнителен директор заедно със Silver Lake. Те предлагат сума от 24.4 млрд. долара, което се равнява на 13.65 долара на акция. Според Айкан обаче неговото собствено предложение ще осигури на останалите инвеститори много по-голяма стойност на акциите им.

Коментари: 0