Инвеститори искат да строят бензиностанции на "Тракия"

Вече има заявен интерес да се изградят пет обекта между Нова Загора и пътен възел "Зимница"

Автор: Атанас Христов

По последния участък от магистрала "Тракия", след чието откриване аутобанът беше изцяло завършен, скоро може да има и бензиностанции, а не само химически тоалетни. По информация на националното радио вече има заявен инвеститорски интерес за изграждането на пет бензиностанции в участъка между Нова Загора и пътен възел "Зимница". Освен това няма и пречки два от обектите да започнат да се строят незабавно.

Освен бензиностанции заявените инвестиционни намерения са и за мотели и търговска обслужваща част. Четирите обекта се предвижда да са до селата Хаджидимитрово и Дражево, а петият се явява вътрешен за магистралата, съобщи зам.-кметът на община Тунджа Мариета Сивкова.

"За 4-те бензиностанции - двете в Хаджидимитровско и двете в Дражевско землище има одобрение и влезли в сила подробни устройствени планове. Като че ли проблем при изграждането на такива крайпътни обекти се явяват парцеларните планове за довеждащата техническа инфраструктура", каза Мариета Сивкова.

В момента на около 200 км по магистралата между нова Загора и Бургас няма нито една бензиностанция, както и крайпътни заведения.

Коментари: 0