Изграждането на "Южен поток" започва през юли

Руският посланик е убеден в бъдещото прагматичното и взаимноизгодно сътрудничество между България и Русия

Юрий Исаков:

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

„Главното събитие на годината и, ако искате, значимото потвърждение и основателността на взаимодействието на Русия и България ще стане стартирането на строителните работи на българския участък от газопровода "Южен поток" през юли тази година". Това каза извънредният и пълномощен посланик на Русия в България Юрий Исаков, предаде "Фокус".

Посланик Исаков коментира, че като приоритетна сфера трябва да се счита икономическото сътрудничество. „Върви активна подготовка за редовно заседание на руско-българската работна група по енергетика, в хода на която се планира обсъждане на целия комплекс въпроси, които са се насъбрали в сферата на двустранния енергиен диалог. В зависимост от резултатите на това мероприятие, ще бъде формиран дневният ред за редовното заседание на Междуправителствената комисия за търговско-икономическото и научно-техническото сътрудничество", допълни още той.

Руският посланик е убеден, че независимо от сегашните сложни за България обстоятелства, прагматичното и взаимноизгодното сътрудничество между двете страни ще се развива благоприятно в бъдеще.

Подкрепи Economic.bg