Jaguar инвестира 1.5 млн. паунда в алуминиeви спортни коли

Инвестицията се очаква да създаде 1700 работни места във Великобритания

Автор: Десислава Младенова

От Jaguar-Land Rover обявиха, че ще инвестират 1.5 млрд. паунда в завод за коли в Солихъл, Великобритания и фирми за услуги в различни части на страната. Инвестицията ще е за проектирането на нова гама коли, при които шасито е изградено от алуминии, предаде The Independent.

Инвестицията на Jaguar-Land Rover се очаква да даде тласък на автомобилната индустрия във Великобритания, а компанията ще създаде нови 1700 работни места. С това общия брой на създадените работни места от Jaguar на Острова за последните 3 години стават близо 11 хил.

Очаква се първият модел да представлява средно голяма спортна кола с алуминиева конструкция, която ще бъде представена през 2015 г. Новата по-лека алуминиева архитектура, върху която са разположени каросерията, седалките и двигателя, намаляват разхода на гориво, правейки колите по ефикасни. От компанията предвиждат бъдещите модели на Jaguar и Land Rover да използват новата алуминиева основа.

За да демонстрират качествата на системата от Jaguar представиха концептуалeн модел - С-Х17, който представлява нещо средно между спортна кола и SUV. Компактният модел отбелязва началото на амбициозния план на Jaguar-Land Rover да увеличи гамата от предлагани от компанията продукти.

Коментари: 0