Japan Airlines търси 8,5 млрд. долара от IPO

Това е второто по големина първично публично предлагане, като по-голямо през тази година беше само това на Facebook - на стойност от 16 млрд. долара

104 ~ 1 мин. четене

Японската авиокомпания Japan Airlines планира да набере еквивалента на 8,5 млрд. щатски долара в планираното си първично публично предлагане, съобщава Wall Street Journal.

Компанията обяви емисионна стойност от 3790 йени ($48,4) за акция, което съответства на горния край на ценовия диапазон и е доказателство за силното търсене.

Многоочакваният дебют на Japan Airlines (JAL) вероятно ще бъде успешен. Това е второто по големина първично публично предлагане, като по-голямо през тази година беше само това на Facebook - на стойност от 16 млрд. долара.

През последните две години Japan Airlines успя да се съвземе от фалита и дори да излезе на печалба, след като съкрати с близо една трета служителите си, съкрати маршрутите и прекрати полетите на по-старите самолети. За приключилата през март финансова година компанията отчете оперативна печалба от 205 млрд. йени, с което зае водеща позиция в японската авиоиндустрия.

Подкрепи Economic.bg