Йордан Цонев оприличи протестиращите на "футболни агитки"

Повтаря се сценарият, който се разигра при гласуването на промените в бюджета за 2013 г. - ексцесии навън, бити хора и бели автобуси, подчерта народният представител

Снимка: БГНЕС

176 ~ 1 мин. четене

Председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев обвини депутатите от ГЕРБ, че са довели футболни агитки пред парламента, за да се предизвикат сблъсъци. Това е второто "цветно" определие, което протестиращите студенти получават, след като вчера народният представител от "Атака" Десислав Чуколов нарече демонстрантите "малките изродчета на Бойко".

Повтаря се сценарият, който се разигра при гласуването на промените в бюджета за 2013 г. - ексцесии навън, бити хора и бели автобуси, подчерта Цонев. Той стана от мястото си в залата, за да поиска от зам.-председателя на парламента Мая Манолова да не дава повече думата на депутати от ГЕРБ заради поведението им.

По-голямата част от ПГ на ГЕРБ не е в пленарна зала, с изключение на бившата здравна министърка Десислава Атанасова, която поддържа дебата за бюджета на НЗОК за 2014 г. от името на опозицията.

Журналисти коментират в кулоарите на парламента, че ГЕРБ са постигнали поне едно с обструкциите си, с които провокират работата на колегите си и подбуждат недоволните навън - да се снабдят със снимки от протеста, на които се вижда човек с разкървавена глава. Според тях този медиен образ трябва да покаже на българите довечера от телевизионните екрани, по правилата на пиара, че пред парламента се разразява масов бунт. Което е далеч от търсения ефект, далеч от реалността, коментираха представителите на медиите, акредитирани в парламента.

Подкрепи Economic.bg