Кадиев: Всичко, което се прави задкулисно, се обръща срещу партията

"В БСП има известно разединение и противопоставяне на виждания, включително и личностни проблеми", каза депутатът от Коалиция за България

48 ~ 2 мин. четене

"Въпросът за това кой предложи Делян Пеевски, е изнервящ за лидерите, защото никой не иска да даде отговор", заяви депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев пред БНР. "Така или иначе политическата отговорност е ясно кой я понесе - и това е БСП най-вече, до известна степен и ДПС. Затова изводът, който може да извлече БСП от тази ситуация, е, че всичко, което се прави задкулисно, се обръща срещу самата партия".

"В БСП има известно разединение и противопоставяне на виждания, включително и личностни проблеми. За съжаление БСП е огледална картина и на обществото – тя не е нещо по-различно. Там има сблъсък и на поколения, и на една или друга група. Страхът в такава ситуация е най-лошото, което може да покаже човек. Един истински политик трябва да дава личен пример, а той е не да седиш и да се чудиш - дали ако отидеш на такава дискусия, ще загубиш някакви позиции в партията, а напротив – да си дадеш отговор на въпроса има ли смисъл да отида, какво ще науча там, какво мога да допринеса? Ако отговорите са положителни – просто отиваш", обясни Кадиев.

Той сподели, че донякъде съжалява, че толкова личностни моменти се влагат в това нещо. "Първанов, какъвто и да е, все пак е човекът, печелил два пъти избори за президент като кандидат на БСП. Такива хора не трябва да се изолират, не трябва да се изтласкват настрани.

Според Кадиев по-важно е какво се прави в икономиката. По думите му за няколко месеца са направени много добри неща в социалната сфера. Малко ми липсват решителните стъпки в икономиката – това се надявам да видя в следващите месеци, изтъкна той.

В министерството на строителството трябва да се назначават хора от бранша, категоричен е Кадиев относно назначаването на Джейхан Ибрямов за зам.-министър на инвестиционното проектиране. На мен ми липсва експертната част на неговото назначение, добави той.

Прочетох тези 100 неща, които са свършени за 100 дни – голямата част от тях звучат едва ли не маловажно, но зад тях стои огромен труд, смята Георги Кадиев.

Подкрепи Economic.bg