Кайтсърфисти показаха умения над Приморско

604 ~ 1 мин. четене

29 състезатели от 5 клуба на Българската федерация по ветроходство взеха участие в Кайтсърф регатата „Приморско есен 2012”. В продължение на два дни на южния плаж на Приморско търсачи на силни усещания показваха уменията си в екстремния спорт. Членовете на журите трябваше да изберат най-добрите състезатели във всяка една от дисциплините - Course racing, Hang time и Free style(Best trick).

На първо място стил Cource racing се класира Александър Бачев от МК „Бургас”. Следващите две места заеха състезатели от „Черноморец” – Бургас : Станислав Сиромахов – второ място, и  Борис Червенков – на трето.

В стил Nang time първото място зае  Жечо Мавродиев от МК „Бургас”, следван от Александър Бачев от същия бургаски клуб. Трети в класацията е Мартин Маринов от Сърф клуб „Корал”.

В регатата участваха още и състезатели от МСК „Сереко” Царево и TUTHON – Поморие.

Наградите на победителите връчи кметът на община Приморско Димитър Германов. Той пожела на всички участници повече бъдещи победи и увери организаторите, че община Приморско и занапред ще е готова да домакинства на подобни инициативи.

Подкрепи Economic.bg