Калин Христов ще ръководи срещатa на управителите на ЕБВР

Форумът ще се проведе на 10 и 11 май в Истанбул

116 ~ 1 мин. четене

Правителството определи министъра на финансите Калин Христов в служебния кабинет за ръководител на българската делегация за участие в 22-ата годишна среща на Съвета на управителите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР)съобщиха от правителствената информационна служба. Форумът ще се проведе на 10 и 11 май в Истанбул.

Министър Христов е управител за България във финансовата институция и в момента е председател на Съвета на управителите на ЕБВР. В това свое качество той ще ръководи срещата в Истанбул, на която ще бъдат разгледани въпроси, свързани с процесите по икономическото възстановяване и растеж на страните от региона на дейност на ЕБВР и за определяне на насоките за дейност на Банката.

В българската делегация са включени още подуправителят на БНБ и алтернативен управител за България в ЕБВР Димитър Костов, директорът за България в Банката Стефка Славова, председателят на БАИ Борислав Стефанов, директорът на дирекция „Международни финансови институции и сътрудничество” на МФ Женя Динкова и генералният ни консул в Истанбул Александър Велев.

Като съпътстващо на срещата събитие ще бъде проведен бизнес форум, който включва семинари и презентации на страните, в които ЕБВР оперира.

Подкрепи Economic.bg