Задълбочаваме сътрудничеството си с Катар в областта на инвестициите

Предвижда се МРРБ да предоставя на Qatar Holding информация за инвестиционните възможности съгласно обхвата на меморандума

76 ~ 1 мин. четене

Правителството одобри проекта на меморандум за разбирателство между Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Qatar Holding за сътрудничество в областта на инвестициите, съобщиха от „Дондуков“ 1.

В документа се предвижда двете страни да си сътрудничат като проучват подходящи и търговско приемливи инвестиционни възможности в сектора на пътната инфраструктура в България. За да подпомогнат сътрудничеството и консултациите относно инвестициите, се предвижда страните по меморандума да създадат Съвместен комитет, който да извършва следните дейности: преглед на различни инвестиционни проекти или възможности, оценявайки дали са подходящи за инвестиционно участие; оценка на инвестициите, включваща преглед на техните търговски, технически, финансови и правни аспекти; докладване в писмен вид на дейностите и препоръките си по посочените дейности на страните.

Предвижда се МРРБ да предоставя на Qatar Holding информация за инвестиционните възможности съгласно обхвата на меморандума, както и да координира взаимодействието с българските правителствени органи, за да подпомага взаимните инвестиции. Тези инвестиционни възможности ще бъдат представяни на Съвместния комитет за преглед и оценка.

Меморандумът за разбирателство ще бъде подписан през месец април 2013 г. в рамките на официалното посещение в Катар на зам.-министър председателя и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева.

Подкрепи Economic.bg