Кандидатите за депутати от Габрово

Водачите на листи от петте партии, които според социологическите агенции имат най-голям шанс да влязат в парламента

4478 ~ 2 мин. четене
Кандидат-депутатските листи в 7-и Многомандатен избирателен район Габрово:

ГЕРБ

Ексминистърът по еврофондовете Томислав Дончев води листата на ГЕРБ в Габрово. Завършил е философия във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. В периода 1997-1999 година работи като учител в Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в град Велико Търново - преподава психология, логика, етика, философия. През 1999-2000 година Дончев е редактор в „Радио Габрово“. Бил е изпълнителен директор на организацията Високотехнологичен бизнес инкубатор в Габрово, работи в Институт „Отворено общество“. През 2005 година завършва едномесечен курс по бизнес мониторинг в Академията по бизнес мониторинг в Оксфорд, Великобритания. Преди да стане министър е избран за кмет на Габрово от ГЕРБ.

В листата на ГЕРБ следват:
2. Цветомир Михов     5. Даниела Василева      8. Александър Филипов
3. Петко Тотев      6. Михаил Ненков      
4. Добромир Проданов     7. Снежина Дянкова       

БСП

Йордан Стойков е водачът на листата на БСП. Завършва ВСИ, гр. Пловдив със специалност „Агро-инженер-лозарно градинарство” и Стопанска академия в Свищов, „Фирмен мениджмънт”. Бивш кмет на Севлиево.

В листата на БСП следват:
2. Георги Цвятков Терзийски     6. Калина Христофорова Щерн
3. Кристина Максимова Сидорова     7. Цонко Николов Кръстев
4. Митка Тодорова Георгиева     8. Веселин Георгиев Игнатов
5. Мариана Георгиева Маринова     

ДПС

Водачът на листата на ДПС в Габрово е Четин Казак. Той е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно събрание, наблюдател в Европейския парламент, а от 1 януари 2007 г. редовен евродепутат до изборите за Европейски парламент на 20 май същата година. Със стипендия на френското правителство следва международно право в Бургундския университет, Дижон с брат си близнак Метин. След завръщането си в България карат стаж в Президентството. Работят известно време в частни фирми. Работил като юрист в Дирекция "Европейска интеграция и отношения с международните финансови институции" към Министерския съвет.

В листата на ДПС следват:
2. Ердоан Мехмед Узунов     6. Ясен Калинов Чавдаров
3. Христо Савчев Башев     7. Мелекбер Шевки Велева
4. Али Ахмедов Алиев     8. Кенан Раимов Сабриев
5. Деян Събев Башев

"Движение България на гражданите"

Веселин Тодоров е водач на листата на „Движение България на гражданите”. Той е завършил е първият випуск на специалността Информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Издател и изпълнителен директор на компания в сферата на информационните технологии и книгоиздаването. Председател е на Управителния съвет на Асоциация Българска книга и член на Управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии.

В листата на "Движение България на гражданите" следват
 
2. Калоян Пламенов Енчев     6. Ренета Стефанова Иринчева
3. Моника Данаилова Дянкова     7. Христо Владимиров Здравко
4. Нела Савчева Недева     8. Мая Радославова Димитрова
5. Денчо Веселинов Минев      

АТАКА

 Проф. Станислав Станилов е водач на листата на „Атака” в Габрово и в Пазардиж. Той е известен историк, доктор по археология и ръководител на секцията по средновековна археология на Археологическия институт при БАН. Автор е на множество публикации в българския и европейския академичен печат, както и на самостоятелни издания, посветени на средновековната археология. Народен предсатвител в 40-тото и 41-то Народно събрание и зам.-председател на партията
Подкрепи Economic.bg