Кандидатите за депутати от Хасково

Кои са водачите на листи от петте партии, които според социологическите агенции имат най-голям шанс да влязат в парламента

4175 ~ 3 мин. четене
Кандидат-депутатските листи в 29-ти Многомандатен избирателен район Хасково:

ГЕРБ

Делян Добрев води листата на ГЕРБ в Хасково. Той е роден на 14 май 1978 година в Хасково. Има бакалавърска степен по икономика от Университет Уеслиан, САЩ. Има специализация в Лондонското училище по икономика и политически науки.

Професионалната кариера на Добрев започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада и „Нютон Финанс Мениджмънт Груп“ в София. След като се завръща в България, работи в Областната управа на Област Хасково, като ръководител на проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес и др.

В листата на ГЕРБ следват:
2. Красимир Неделчев Стефанов     7. Д-р Иван Вълканов Вълканов     12. Стефка Здравкова
3. Ирена Георгиева Узунова     8. Пламен Минчев     13. Тодор Тодоров
4. Владимир Митрушев     9. Сена Радева     14. Димитър Траянов
5. Георги Еленков     10. Любомир Апостолов     15. Румен Стоянов
6. проф. Цонка Каснакова     11. Станислав Дечев     16. Христо Братанов

БСП

Драгомир Стойнев води листата на БСП в Хасково. Той е роден на 6 май 1976 г. в столицата на Либия Триполи. По професия е икономист. Владее английски, френски и руски език. Депутат е от 41-то Народно събрание. Между 2010 и 2013 г. е председател на комисията по труда и социалната политика.

В листата на БСП следват:
2. Стефан Иванов Танев     5. Нина Стойчева Николова     8. Йонко Тодоров Гюдженов
3. Смиляна Нитова-Кръстева     6. Божидар Петков Драганов     9. Галя Сашева Спасова
4. Жара Пенева-Георгиева     7. Антон Тодоров Атанасов     10. Виолета Русева Желева

ДПС

Председателят на ДПС Лютви Местан води листата на партията в Хасково. Той е роден през 1960 г. в кърджалийското село Чорбаджийско. Завършил е българска филология и право. Работил е като преподавател. Депутат е в 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание.

През септември 2007 г., от публикуваните документи на Комисията по разкриване на досиетата става ясно, че Лютви Местан е бил сътрудник на Трето управление на Държавна сигурност в периода 1979-1981 година под псевдонима "Павел". През зимата на 2013 г. Местан, който е дългогодишен зам.-председател на ДПС, оглавява партията.

В листата на ДПС следват:
2. Мехмед Юмер Атаман     6. Кадир Шабаналиев Исов     10. Асен Янков Хаджиев
3. Себахтин Шакир Халил     7. Мюмюн Сали Мюмюн     11. Екрем Зейнур Юзеир
4. Мехмед Лятиф Шакир     8. Росен Йосифов Атанасов     12. Никола Петров Наков
5. Сунай Мустафов Алиев     9. Ширин Шукри Мехмед     13. Танер Мюмюн Емин

"Движение България на гражданите"

Иван Стамболов е водач на листата на движение „България на гражданите”. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски“, специалист  е по Теория на литературата. В периода между 1989 и 1994 година е бил продуцент в БНТ и Дарик радио. Автор и сценарист на продукции в БНТ и БНР.

От 1994 година управлява собствени консултантски дружества в областта на публичната комуникация, рекламата и връзките с обществеността. Автор е на над 100 телевизионни сценария и на няколко книги. Активен публицист в няколко водещи електронни и печатни издания. Поддържа личен блог, удостоен с големите награди на БГ Сайт и Българската WEB Асоциация. Учредител е на Сдружение „България на гражданите“ и на Движение „България на гражданите“.

В листата на "Движение България на гражданите" следват:
2. Диян Иванов Бояджиев     7. Румен Христов Христов     12 .Раиса Сергеевна Тенева
3. Красимира Асенова Делибозодва     8. Христо Милев Русев     13. Светла Георгиева Василева
4. Иво Хистов Георгиев     9. Румяна Михайлова Павлитова     14. Ваня Атанасова Чуколова
5. Тихомир Недев Георгиев     10. Христо Иванов Гуджев     15. Иван Тенчев Семерджиев
6. Христина Николова Николова     11. Дончо Тенев Донков     16. Николина Ангелова Павлова

АТАКА

Гален Монев е водач на листата на ПП „Атака” в 29-ти Хасковски Многомандатен избирателен район. Той е роден през 1986 г. в гр. Стара Загора. Завършил е археология в СУ “Кл. Охридски” в момента е 4-ти курс специалност история в същото висше учебно заведение. Владее немски и английски език. Член е на контролния сбор на партията, областен координатор на област Пловдив, регионален координатор за Южна централна България.
Подкрепи Economic.bg