Кандидатите за депутати от Смолян

Кои са водачите на листи от петте партии, които според социологическите агенции имат най-голям шанс да влязат в парламента

4154 ~ 2 мин. четене

Кандидат-депутатските листи в 22-и Многомандатен избирателен район Смолян:


ГЕРБ
Даниела Дариткова оглавява листата на ГЕРБ. Родена е на 28 септември 1966 година в Пловдив. Завършила е медицина в Санкт Петербургски медицински педиатричен институт. Семейна е, с едно дете. Работи като титуляр на практика за първична медицинска помощ. Била е общински съветник в Смолян. Депутат от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, избрана от Смолян. Беше  председател на здравната комисия в парламента.


 


 


В листата на ГЕРБ следват:


2. Недялко Живков Славов 5. Милка Микова Манева 8. Димитър Данчев Настанлиев

3. Красимир Митков Събев 6. Шукри Асанов Халилов  

4. Марин Ташев Захариев 7. Росица Кирилова Караджова  

 


БСП
Водач на листата на БСП за региона е Дора Янкова. Тя е родена на 1 юли 1960 г. Завършила е Строителния техникум в Смолян, а след това Учителския институт “Дичо Петров” в Смолян и Варненския технически университет, специалност “Право”. Учи и "География" в СУ “Климент Охридски”. От 1982 г. до 1990 г. работи в БКП като младежки ръководител. Била е кмет на с. Момчиловци, Смолянско. Депутат в 38-то Народно събрание. Между 2001 и 2003 г. е председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. От 2003 г. е кмет на Смолян. На следващия местен вот е преизбрана. През 2011 г. губи балотажа за кмет на Смолян.


В листата на БСП следват:


2. Емил Минков Хумчев 5. Цветка Димитрова Такова 8. Мария Николова Близнакова

3. Нина Шехова-Янкова 6. Стефан Атанасов Сабрутев  

4. Николай Юриев Мартинов 7. Георги Тодоров Кисьов  

 


ДПС
Начело на кандидат-депутатите от ДПС е Мустафа Сали Карадайъ. Той завършва висшето си образование в УНСС.  От 1996г. до 2002г. е служител в Централата на ДПС. Работил като преподавател по „Информатика” в НБУ. Бил е зам.-изпълнителен директор на Агенция за следприватизационен контрол. Секретар на ЦИК до 2009 г. Учредител на младежката организация на ДПС и неин председател за първите два мандата. Към настоящия момент е организационен секретар на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС.


 


В листата на ДПС следват:


2. Владимир Антонов Янков 5. Петър Момчилов Фиданов 8. Вахидин Салихов Каръшев

3. Петя Валентинова Ризова 6. Младен Исаев Исаев  

4. Пламен Мирославов Айвазов 7. Росица Симова Станевска  

 


"Движение България на гражданите"
Димитър Палагачев води листата на Движение „България на гражданите”. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Инженер по промишлено и гражданско строителство. Има частна строителна компания. Бивш областен управител. В момента е общински съветник в Смолян. Областен координатор на Движение „България на гражданите“ в Смолян.


 


 


 В листата на "Движение България на гражданите" следват:


2. Георги Дамянова Гочев 5. Венцислав Янков Масатев

3. Дима Атанасова Коруева 6. Георги Ганчев Григоров

4. Янка Йорданова Фиданова 7. Дияна Захариева Саборова

 


АТАКА
Димитър Аврамов е водач на листата на "Атака". Той е роден през 1943 г. във Враца. Завършил е българска филология в СУ “Кл. Охридски”. Работил е като журналист в редица централни печатни издания. Един от основателите на в. “Земя”. Работи във в. “Атака” от създаването му. Почетен член е на Националния независим съюз на офицерите в България, председател на Българския културно-информационен център за Кюрдистан.

Подкрепи Economic.bg