Kia пуска компактен кросовър

Очаква се моделът да бъде показан на предстоящото изложение във Франкфурт през септември

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Южнокорейската компания Kia се готви да представи на предстоящото изложение във Франкфурт през септември модел от Б-сегмента, сочи официална информация на компанията. В нея се уточнява, че концептуалното возило ще представлява микс от динамичен, но стилен дизайн, доминиращ с контрастиращи материали, целенасочено облечени в компактни размери.

Очаква се новото попълнение в гамата на Kia да наследи дизайнерския език на марката, който демонстрират последните й модели. Специфичната решетка на радиатора, челните светлини с LED технология и поставените по тях фарове срещу мъгла, които познаваме от моделите cee'd GT и pro_cee'd GT, ще намерят място и при въпросната концепция, чието име все още не е известно.

"Концептът е вдъхновен от съвременните вкусове на европейските потребители и е разработен от дизайнерите на марката на Стария континент. Въпреки че компанията за сега не планира серийно производство на модела, дебютът му във Франкфурт ще бъде добра възможност за обратна връзка от феновете на бранда", се казва в прессъобщението на Kia.

Подкрепи Economic.bg