Киното в Сити Център София ще заработи преди края на годината

Ремонтът на мултиплекса ще струва 1.5 млн. лв., като сумата не включва прожекционното и специализираното озвучително оборудване

4280 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Мултиплексът в Сити Център София (CCS) ще заработи преди края на 2013 г. Това беше обявено от AIG/Lincoln - пропърти мениджмънт компанията на мола на бул. Арсеналски 2. Ремонтът на киното ще струва на новия наемател - индийската компания Cine Grand - 1.5 млн лв., като сумата не включва прожекционното и специализираното озвучително оборудване.

В момента в обекта тече интензивна работа. Изпълнението на ремонтните дейности е поверено на "Нитера Билд". Ангажиран е екип от 50 човека, които ще преобразят помещението, съобщиха от AIG/Lincoln.

"Около два месеца ще продължат ремонтните работи, след което ще започне монтирането на прожекционното и озвучително оборудване.", каза техническият директор на AIG/Lincoln Мирослав Некезиев. "Нашите партньори от Cine Grand имат високи изисквания за дизайна и материалите, които ще се използват. Очакваме да доставят всички суровини, техническо оборудване и окабеляване и други.", добавя той.

Мултиплексът в Сити Център София се простира на 3 800 кв. м. и има 6 салона. Общият капацитет на залите е 1 200 места. Съоръжението ще има бар и лоби със разпознаваем дизайн на бранда Gold Class на Cine Grand. Салоните ще са оборудвани с HD екрани от стена до стена, висококачествена звукова и прожекционна техника. ще има VIP зона, която ще е разположена пред Gold Class залата, в която креслата ще бъдат обособени за двама. Това пространство е предназначено само за привилeгированите посетители на киното.

Подкрепи Economic.bg