Китайски фирми търсят български партньори

Китайски компании искат да преместят производството си у нас

332 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Китайски компании търсят български партньори в областта на хранително-вкусовата промишленост и производството на напитки и минерална вода. Това съобщи председателят на българо-китайската търговско промишлена камара Виктор Азманов.

По думите му китайски компании искат да преместят производството си у нас, а дейностите им предимно са съсредоточени в сферата на производството на зеленчукови консерви, на оранжерийно производство, на яхти,  отглеждане на фъстъци. Азмазов допълни, че вече е създадена търговска марка, която обединява всички български продукти, предназначени за китайския пазар. Тази марка ще облекчи проблемите на българите, свързани с количеството на стоките, необходими за пазара в азиатската република.

Според председателя на българо-китайската търговско промишлена камара, съвместното представяне няма да загуби фирмената идентичност, а ще даде шанс да даден производител да представи производството си в най-големите китайски градове.

Азмазов призова българския бизнес за по-голяма инициативност за установяване на търговски отношения с китайски компании, които могат да се реализират във всички сфери на икономиката.

Подкрепи Economic.bg