Kmeta.bg награди победителите в "Кмет на месеца" за юни

Награди получиха кметовете на Павликени и Челопеч - Емануил Манолов и Алекси Кесяков

Kmeta.bg награди победителите в
4001 ~ 2 мин. четене

Порталът на българските общини Kmeta.bg връчи за пореден път награди в конкурса "Кмет на месеца". През юни екипът избра да поощри градоначалниците на населени места, които прилагат добри практики и развиват земеделския сектор. В гласуването през изминалия месец се включиха повече от 10 хиляди души.

Традиционно читателите ни избираха между 10 градоначалници в две категории - община с население над 20 хиляди души, и такива общини, в които живеят по-малко от 20 хиляди души.

Победители в платформата за юни са кметовете на Павликени - Емануил Манолов и колегата му от Челопеч, който взима награда от "Кмет на месеца" за втори път - Алекси Кесяков.

Най-голяма подкрепа измежду номинираните в категорията за община с население над 20 хиляди души събра градоначалникът на Павликени, за когото гласуваха 75.62% от читателите на Kmeta.bg.

Най-сериозна "битка" имаше в категорията за община с население под 20 хил. души, а призът в крайна сметка спечели кметът на Челопеч Алекси Кесяков. Той събра подкрепа от 55.82 на сто.

Победителите в четвъртото издание на "Кмет на месеца" получиха призовете си на официална церемония в галерия "Ракурси" в столицата.

Събитието уважиха председателят на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) и бивш земеделски министър Венцислав Върбанов и председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието (ФНСЗ) Светла Василева.

"За мен е голяма чест да връча награда в конкурса "Кмет на месеца", призна в приветственото си слово бившият аграрен министър Върбанов, който награди със статуетка градоначалника на Павликени Емануил Манолов.

"Може би общините останаха основните клетки в нашето общество и те печелят доверието на хората и символизират властта. Хубаво е да се забелязват усилията на кметовете - това е начин да си препредават добрите практики", отбеляза още той. На кмета на Павликени пожела хората, които са го избрали да продължат да го обичат и уважават.

На свой ред градоначалникът изрази своята благодарност за признанието. "Секторът земеделие е от най-характерните за Павликени, прочути сме в цяла Европа с декоративната растителност. Наред с това отглеждаме традиционните зърнени култури, лозя, изобщо хората на Павликени са свързани със земята и спазват традициите по нейното култивиране", увери Емануил Манолов.

Той обясни, че награда, която получава от Kmeta.bg приема като отличие не само за себе си, но и за целия екип, с който работи.

Кметът на Челопеч взима приз за втори път, а първото отличие бе за заслугите му в развитието на сектор екологични политики. От негово име наградата прие Сашка Вътева, директор на Дирекция "Специализирана" в местната администрация.

"Номинацията, която кметът получи е признание за всичките усилия, които той полага в сектор земеделие. Това е дълъг процес и всички ние сме отдадени на него", заяви Вътева. Тя получи приз от председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието (ФНСЗ) Светла Василева.

"За това, защото кметът е най-важната фигура в едно населено място - но той е още по-важен, когато преразпределя финансовите средства, когато мисли за благосъстоянието на населеното място, когато осигурява заетост", заяви Василева в приветственото си слово.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg