Край с топлата бира: Устройство охлажда напитки за 45 секунди

Rapidcool e разработен от базираната в Лондон Enviro-Cool, която е получила 760 000 паунда (около 1 млн. евро) финансиране от ЕС

368 ~ 1 мин. четене

Никой не обича да пие топла бира, още повече да се налага да чака да се охлади. Ново приспособление обаче е в състояние да превърне топлата напитка в освежаваща в рамките на секунди, пише DailyMail.

Rapidcool устройството e разработено от базираната в Лондон Enviro-Cool, която е получила 760 000 паунда (около 1 млн. евро) финансиране от ЕС. Инвестицията се основава на потенциала на продукта за значително намаляване на енергийните нужди. Изобретателите също се надяват, че устройството ще замени хладилниците за напитки в супермаркетите.

Машината използва патентована V -Tex технология, която завърта напитката с определена скорост. Това, според компанията, смесва съставките по определен начин, резултатът от който е температура от 4°C. Завъртането обаче не предизвиква разгазиране.

Rapidcool спестява над 80 на сто от енергията, изразходвана от стандартните хладилници. От компанията още изчисляват, че средната икономия на разходите за електроенергия могат да достигнат до 700 паунда за всеки хладилник годишно.

Предстои потребителско проучване, което ще се проведе в супермаркет в Холандия в края на октомври. Включени са няколко сродни продукта, чиято употребата ще се проследи в домашни и търговски условия. Тези продукти могат да бъдат използвани у дома, в офиса, барове, ресторанти, хотели за охлаждане на различни напитки — от 150 ml в метални кутийки до 750 ml бутилки вино.

Подкрепи Economic.bg