Кръстев разпореди "Летище София" да купи скенери за обувки

В 21 век не може граждани на Европейския съюз да се събуват по летищата, категоричен е транспортният министър

Снимка: БГНЕС

272 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев е разпоредил още на следващото заседание на борда на "Летище София", да се вземе решение за закупуването на два скенера за обувки. Устройствата ще улеснят проверките за взривни вещества и ще премахнат необходимостта пътниците да се събуват, за да бъдат проверени.

"В 21 век не може граждани на Европейския съюз (ЕС) да се събуват по летищата", коментира министърът. "Проверките са част от европейските правила за сигурност, но ние ще направим всичко възможно да улесним пътниците на Летище София", добавя той.

Днес министър Кръстев лети до Лайпциг, където ще се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм, за да обсъдят проблема с българските превозвачи. Това ще е първата подобна среща от януари 2012 г. България и Турция ще преговарят за подписване на споразумение за превоза на товари на територията на двете страни.

Срещата ще се състои, след като български превозвачи блокираха граничните пунктове с Турция миналата седмица. До провеждането на срещата отпадат абсолютно всички рестрикции, спрямо българските превозвачи - за всички документи, свързани с превози.

Подкрепи Economic.bg