Лондон ограничава социалните придобивки за имигранти

Имигрантите ще бъдат принуждавани да плащат при посещение при личен лекар и няма да могат да получават общински жилища до 5 години след установяването си във Великобритания

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Правителството на Великобритания планира да предприеме нови твърди мерки спрямо имигрантите на острова, предават британските медии. Според тях, страната се е превърнала в „лесна плячка” за чуждите поданици по време на управлението на лейбъристите на Камерън.

Утре премиерът Дейвид Камерън ще изнесе реч, по време на която се очаква да бъде обещан край на сегашната ситуация, при която чужденците се възползват от социалната система, без да влагат нищо в нея. По този повод се очаква Камерън да заяви, че „културата за получаване на нещо за нищо” е недопустима.

Имигрантите ще бъдат принуждавани да плащат при посещение при личен лекар и няма да могат да получават общински жилища до 5 години след установяването си във Великобритания.

Мярката ще бъде обявена от премиера Дейвид Камерън в опит на властите да възприемат по-твърд подход към имигрантите. Премиерът възнамерява да въведе законите по двата въпроса в следващите няколко месеца, въпреки вероятността за силна опозиция от страна на лейбъристите. 

По този въпрос високопоставен източник заяви: „Премиерът иска имиграционната сиситема да подкрепя хора, които работят усърдно и живеят според правилата. Той е решен да сложи край на положението, при което хората могат да идват във Великобритания и да се възползват от социалната система и обществените услуги, без да влагат нищо в тях".

Мерките са обмислени така, че да спрат наплива от българи и румънци, когато следващата година двете нации получат пълни права за работа в ЕС.

Подкрепи Economic.bg