М-Тел отново обяви неясни данни за продажбите си

Компанията се похвали със 17% ръст при продажбите на "умни" устройства, но без да обяви точен брой на продадените устройства

3581 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Първият български мобилен оператор - М-Тел е продал 17% повече смартфони и таблети през декември 2012 г. спрямо същия месец на 2011 г. Това показват официално обявените днес данни на компанията. Операторът обаче продължава да следва практиката, наложена от всички телекоми, да не се обявява броя на продадените устройства.

През декември 2012 г. телекомът отчита 16% ръст на продадените смартфони спрямо броя на "умните" телефони, които потребителите са купили през същия месец на предходната година.

Най-продаваните модели смартфони през декември са iPhone 5 и устройствата от серията Samsung Galaxy, сред които е и дизайнерският Samsung Galaxy Ace Plus. Най-предпочитаната операционна система за "умни" телефони сред потребителите през този период е Android на Google, следвана от iOS на Apple.

И трите мобилни оператора отказват да обявяват броя на продадените устройства, като отговорът на всяко запитване е "търговска тайна". Липсата на точни данни се наблюдава и при изнасяната информация за броя на потребителите на различните услуги. Там отново се показва само процентно изменение и много често само това, при което има двуцифрен ръст.

Подкрепи Economic.bg