М-Тел с два сертификата ISO

Те са присъдени от Lloyd's Register Quality Assurance

116 ~ 1 мин. четене

Първият български мобилен оператор - Мобилтел днес получи два сертификата по системата ISO, съобщиха от компанията. Те са присъдени от международната сертифицираща компания Lloyd's Register Quality Assurance.

Първият от тях е ISO/IEC 20000-1:2011 - "Системи за управление на информационни услуги". От М-Тел твърдят, че са "единственият притежател сред телекомите" на този документ. Международният стандарт е приложим единствено за IT организации. Той включва управление на интегрирани телекомуникационни решения, в това число фиксирана и мобилна гласова услуга, достъп до интернет, и предаване на данни, предоставяне на преносна среда. Сертификатът ще позволи на М-Тел да проследява качеството на предоставяните услуги  и да измерва техните нива, коментират о телекома.

Вторият стандарт е ISO/IEC 27001:2005 -  "Системи за управление на сигурността на информацията". Той осигурява адекватен контрол по отношение на сигурността, целостта и наличността на информация за защита на информацията на клиенти, служители, партньори и нуждите на обществото.

Подкрепи Economic.bg