МС давa oще пари за влизането ни в Шенген

На днешното си заседание кабинетът ще гласува допълнително финансиране за присъединяването ни към това пространство

Спешни разходи

МС давa oще пари за влизането ни в Шенген
296 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Министерски съвет (МС) ще проведе редовното си заседание от 10.00 часа, в рамките на което ще гласува редица решения и проекти, съобщиха от правителствената информационна служба.

Въпреки скорошната си оставка, кабинетът "Орешарски" ще гласува и нови разходи, става ясно от прессобщението. Става дума за Проект на постановление за изменение на постановление №22 на МС от 2014 г. за одобряване на допълнителни разходи за финансирането на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за 2014 г. за присъединяването на Република България към Шенгенското пространство.

Става дума също така и за Проект на решение за приемане на национална програма за подобряване на майчиното и детско здраве 2014-2020, както и за Проект на решение за приемане на национална стратегия за борба с наркотиците 2014-2020.

Министърът на вътрешните работи ще внесе за разглеждане Проект на решение за допълнение на национален план за защита при бедствия – част ІІІ „Външен авариен план на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, приета с решение №767 на Министерския съвет от 2012 г.

По време на заседанието се очаква да бъде одобрен Проектът на постановление за изменение и допълнение на правилника за прилагане на закона за чужденците в Република България, приет с постановление №179 на МС от 2011 г. Кабинетът ще гласува и Проект на решение за приемане на стратегия за въвеждане на електронно управление и електронно правосъдие в сектор „Правосъдие” 2014-2020 г.  Подкрепи Economic.bg