Мая Манолова показа ценоразпис на протестите срещу правителството

Темата за това кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС вече не е актуална, смята депутатът от БСП

164 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Управляващите продължават да настояват, че десетките хиляди хора, които в продължение на над 90 дни протестират всеки ден срещу управлението на ДПС, БСП и "Атака", са платени. В сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председател на Народното събрание и депутат от БСП Мая Манолова "разкри" колко се плаща на хората, за да скандират "оставка", "мафия" и "червени боклуци".

В "ценоразписа" на Манолова е записано, че на пенсионер се плаща по 30 лева, за работещ човек - 50 лева, а за семейства с деца плащали по 100 лева. Някои си обезпечили дори летните отпуски с участието си в протестите, заяви социалистката.

Кметове от ГЕРБ в Дупнишко събирали цели автобуси и с участието на хора от администрацията водели хората на бунтове в София срещу пари, твърди Манолова.

"В контрапротестите имаше помощ от структурите на БСП, но ние не сме го крили. БСП е помогнала в организацията на тези протести. Защо тези, които имат парламентарно мнозинство да имат основание за подкрепа, а ние не", коментира Манолова. Така "червеният" депутат на практика призна, че 70-те автобуса пълни с хора, които дойдоха в София да подкрепят кабинета "Орешарски" при гласуването на ветото срещу актуализацията на бюджета, са платени от управляващото мнозинство. Тогава обаче и Сергей Станишев, и Михаил Миков, и Лютви Местан отрекоха да има организация на "събитието".

Мая Манолова, както направи вчера колегата и Лютви Местан, заяви в ефир, че темата за това кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС вече не е актуална. Според нея по този случай, който вече не е в дневния ред на обществото, има необяснимо настървение. "Продължава да се върти една плоча, която интересува все по-малко хора. Ако това ще ви успокои, аз предложих Делян Пеевски", обърна се Манолова към водещите на сутрешния блок.

Подкрепи Economic.bg