Mazda представи най-новия си модел

Моделът се очаква да излезе в шоурумите на марката в края на годината

3653 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Японската автомобилна компания Mazda представи своя нов модел Mazda3, който се очаква да излезе в шоурумите на марката в края на годината. Първоначално ще се предлага единствено като хечбек. На по-късен етап ще се появи и седан, а по-късно и хибриден агрегат.

Mazda организира премиерата на своя най-нов модел  едновременно в Европа, Азия и Америка. Моделът ще се предлага на територията на Европа с избор от четири двигателя, три бензинови и един дизелов. Бензиновите агрегати са от серията SKYACTIV –G. 1.5 -литровият двигател ще разполага със 100 к.с., 2.0-литровият със 120 к.с. и 2.0-литров двигател със 163 к.с. Дизеловият двигател ще бъде с двигател SKYACTIV-D и обем 2.2 литра и ще генерира 150 к.с.

По време на представянето на автомобила, стана ясно, че Mazda3 ще продължи да съществува и във версия седан, а моделът ще се появи след около година. По-късно ще бъде последван от първата за модела хибридна модификация. Продажбите на Mazda3 ще стартират в Япония и САЩ през септември, а в Европа моделът ще се появи месец по-късно.

Подкрепи Economic.bg