Меркел готова на компромиси с Великобритания

Канцлерът обяви, че е "готова да говори за британските желания, но винаги трябва да се има предвид, че други страни имат различни искания и е необходим справедлив компромис"

104 ~ 1 мин. четене

Канцлерът на Германия, Ангела Меркел заяви, че Германия е готова за диалог с Великобритания, относно членството на британците в Европейския съюз, предаде АФП

Германия е готова да изслуша "исканията" на Лондон за развитието на Европейския съюз и да помогне да се намери компромис, за да се спре излизането на Великобритания от общността.

Канцлерът добави, че е "готова да говори за британските желания, но винаги трябва да се има предвид, че други страни имат различни искания и е необходим справедлив компромис."

Думите на Меркел се разглеждат като голяма победа за Камерън, чиято непримирима позиция може да доведе до сериозни отстъпки и промени в структурата на ЕС.

Британският премиер обеща референдум до края на 2017 г. Така, през следващите 4 години, Лондон ще има в ръцете си силен коз за влияние върху общоевропейските политики, с който да компенсира по-малката си тежест заради това, че Великобритания не членува в еврозоната.

Подкрепи Economic.bg