Министърът на образованието подаде оставка

След като премиерът Бойко Борисов беше запознат с нарушенията във Фонд "Научни изследвания", лично поиска Сергей Игнатов да депозира молбата си за напускане

Снимка: БГНЕС

216 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов е депозирал молбата си за напускане на поста. Оставката е била поискана от министър-председателя Бойко Борисов, след като днес излязоха резултатите от извършената от Главния инспекторат на Министерския съвет проверка във Фонд "Научни изследвания" и бяха констатирани десетки нарушения.

Премиерът ще отправи предложение до депутатите в Народното събрание да гласуват персонална промяна в състава на българското правителство като освободят от поста Сергей Игнатов.

По-рано днес управителят на Фонд "Научни изследвания" Христо Петров подаде оставка, след като проверката на Инспектора на Министерски съвет установи 60 нарушения в работата на фонда.

 Това стана ясно днес по време на срещата на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков с учени. По изрично настояване на Борисов, министър Сергей Игнатов не присъства на срещата.

Подкрепи Economic.bg