Morgan Stanley и Citigroup съкращават работни места

И двете корпорации отчетоха спад в печалбата за първата половина на 2012 година

6756 ~ 1 мин. четене

Финансовите гиганти Morgan Stanley и Citigroup са сред големите компании от Уол Стрийт, които се готвят за съкращаване работни места. Това стана след като и двете корпорации отчетоха спад в печалбата за първата половина на 2012 г., което се случва за трета поредна година, коментира агенция „Блумбърг“.

Броят на служителите в Morgan Stanley ще намалее с около 700 души през вторите шест месеца на тази година. С това общият брой на съкратените за 2012 г. ще достигне 4 000 служители, казаха от финансовата институция. Citigroup от своя страна ще намали персонала си с 350 души.

Печалбите от инвестиционна и търговска дейност на петте най-големи фирми от Уол Стрийт намаляха с 18% през второто тримесечие на тази година. Това стана след като търговията значително намаля на фона на тревогите, че Гърция ще напусне еврозоната, а европейската дългова криза ще засегне и други странни, включително и Испания. Този спад в печалбата повдигна въпроса дали банките не трябва да намалят разходите, за да подобрят финансовото си състояние.

Същевременно някои европейските банки също обмислят орязване на разходната част. Германската банка Deutsche Bank, която е най-голямата кредитна организация по размер на активите в Европа, смята да съкрати 1000 работни места в инвестиционния си отдел.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg